Thuis

Wanneer u bij ons thuis komt voor een foto reportage van uw huisdier, of uzelf natuurlijk, wordt u van harte welkom geheten en desgewenst krijgt u een kopje koffie of thee in de huiskamer.
Hierna wordt u begeleid naar de ‘fotokamer’ op de eerste verdieping. Dit is een speciaal ingerichte kamer met van nature veel lichtinval. Hier staat alles klaar voor het maken van de fotoreportage, een lichtinstallatie, diverse rollen papier aan het plafond, een tafel met een rol met diverse kleuren flanel en uiteraard vele verschillende decoraties om uit te kiezen.
U heeft zelf vrije keus in achtergrond kleur of plaat en extra decoratie, uiteraard kunt u deze keus ook aan ons overlaten en dan zorgen wij ervoor dat uw huisdier, goed tot zijn/haar recht komt. Indien u speciale wensen heeft horen wij dit graag van te voren i.v.m. het opzoeken van bepaalde decoratie stukken of achtergrond platen.
Tijdens het maken van de foto’s gaat het rolluik van het raam dicht om ongewenste lichtinval te voorkomen en om uw huisdier aan zo min mogelijk externe prikkels bloot te stellen zodat deze zo veel mogelijk naar de camera kijkt en niet naar andere zaken. Hierna zet u uw huisdier op tafel en staat mijn man, Hans aan een kant van de tafel en u aan de andere om te voorkomen dat deze van tafel valt/springt. (Indien uw huisdier te groot is voor de tafel worden de foto’s op de grond gemaakt, laat dit a.u.b. wel even van te voren weten zodat wij op tijd de tafel etc. uit de kamer kunnen halen.) Zelf lok ik de katten met speelgoed, geluidjes en eventueel snoepjes om ze zo goed naar de camera te laten kijken en ze goed mogelijk op de foto te zetten.
Wanneer de foto’s zijn gemaakt gaan we naar de computer en kunt u direct de foto’s bekijken en eventueel uitzoeken. Deze worden later bewerkt en krijgt u opgestuurd, via mail of post, dit ligt eraan waar u voor kiest.
Wanneer dit alles klaar is bent u van harte welkom om nog een kopje koffie of thee te drinken en even blijven zitten, u mag uiteraard ook gewoon lekker naar huis als u dat wilt.
Het is misschien ook fijn om te weten dat het in geheel Geervliet gratis parkeren is en er voldoende parkeerruimtes zijn. Het is dan ook nooit ver lopen van en naar de auto.

De ‘fotokamer’ wordt, uit hygienisch oogpunt, voor en na iedere fotoreportage volledig gereinigd.


Show

Studio

Op show hebben wij een aparte ruimte om onze fotostudio op te bouwen. Ook hier zetten wij een lichtinstallatie op, zetten een tafel neer, hangen wij een rol met diverse kleuren flanel op en hebben wij decoratie items bij ons. In dat opzicht verschilt het fotograferen op show niet heel erg van het fotograferen thuis. Wij kunnen echter niet alles meenemen en hebben dan ook een beperktere keus aan achtergronden en decoraties ter beschikking. Heeft u speciale wensen geef dit dan ruim van te voren aan zodat wij kunnen proberen deze ten gehoren te brengen.
Wat wel echt anders is dan een fotoreportage thuis is de ruimte waar wij de foto’s maken. De organisatie van de show bepaald welke ruimte wij ter beschikking krijgen. Wij geven altijd wel aan dat wij graag een aparte afgesloten ruimte kunnen gebruiken, zodat de katten in alle rust gefotografeerd kunnen worden en zo min mogelijk prikkels van buitenaf krijgen. Dit is van belang zodat de kat niet schrikt en eventueel ontsnapt of zichzelf of een ander verwond.
Na het maken van de foto’s kunt u deze op de laptop bekijken en eventueel uitzoeken. Deze worden later thuis bewerkt waarna u ze via de mail of post thuisgestuurd krijgt.
Als u foto’s wil laten maken op show kunt u het best van te voren een afspraak maken om teleurstelling te voorkomen. Het is uiteraard ook mogelijk om foto’s te maken van andere huisdieren of kinderen als die ook mee zijn mits hier tijd voor is.

Podium

Tijdens de show worden er foto’s gemaakt van alle prijzen. Hiervoor zetten wij, zo dicht mogelijk bij het podium, een mini studio op in de vorm van een lichtinstallatie, achtergrond en sta tafel waar uw kat op kunt zitten of staan.
Zodra u met uw prijs het podium afkomt gaat uw kat, eventueel met uzelf, en de gewonnen prijs op de foto. Dit alles gaat in rap tempo om min mogelijk vervelende rijen te creëren. Loopt u a.u.b. niet weg zonder een foto te laten maken, deze zijn namelijk eventueel ook voor de vereniging.
De gemaakte foto’s zijn uiteraard ook te bestellen. Na het maken van de foto krijgt u een bestel briefje met een nummer erop, dit nummer is voor onze persoonlijke administratie zodat wij uw foto terug kunnen vinden, dus raak deze niet kwijt.
Mocht u interesse hebben in een podium foto kunt u deze direct bestellen door het formulier ingevuld in te leveren bij Hans of later te bellen, mailen of door het contactformulier in te vullen. U kunt de foto ook eerst bekijken, dit kan vaak vrijwel direct op show op de laptop. Ook staan deze ongeveer een week na show op de site. U kunt deze vinden via de showagenda.


Op locatie

Wanneer u het niet ziet zitten, of het voor u niet mogelijk is om thuis of op show een afspraak te maken kunnen wij ook bij u thuis (of op een andere locatie) komen. Denk hierbij aan een groot aantal huisdieren, niet vervoerbare dieren of te grote dieren. Of misschien heeft u simpelweg geen vervoersmiddel ter beschikking. Ook voor het maken van bijvoorbeeld familiefoto’s o.i.d. is een externe locatie vaak een uitkomst.
Houd u er wel rekening mee dat wij (voor de meeste huisdier foto’s) een studio moeten meenemen en opbouwen om foto’s te maken en dat er bijvoorbeeld spullen opzij moeten worden gezet en laaghangende lampen moeten worden weggehaald om hier ruimte voor te maken. Ook geld er een minimale afname en zijn er reiskosten, deze zijn in overleg.


Overig

Heeft u nog verdere vragen dan kunt u die gerust stellen. Vul het contactformulier in, stuur een mail of geef even een belletje en wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.